2011 AH3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 AH3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2011/01/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.302
Peri 1.113
Sumbu semi-mayor 2.208
Ékséntrisitas 0.496
Anomali rata-rata 316.7
Inklinasi 19.4
Bujur nodeu rumonjat 296.9
Argumén peri 278.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.6

Ari 2011 AH3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.496, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 192645.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]