2011 BL45

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 BL45
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2011/01/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.060
Peri 1.016
Sumbu semi-mayor 1.038
Ékséntrisitas 0.021
Anomali rata-rata 287.3
Inklinasi 3.0
Bujur nodeu rumonjat 134.8
Argumén peri 155.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.0

Ari 2011 BL45 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.021, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 192280.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]