2011 FQ29

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 FQ29
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2011/03/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.627
Peri 1.034
Sumbu semi-mayor 1.330
Ékséntrisitas 0.223
Anomali rata-rata 33.6
Inklinasi 3.5
Bujur nodeu rumonjat 5.1
Argumén peri 240.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.3

Ari 2011 FQ29 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.223, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 199008.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]