2011 KF4

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 KF4
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih 926
Tanggal kapanggih 2011/05/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4195
Peri 1000
Sumbu semi-mayor 2598
Ékséntrisitas 0.615
Anomali rata-rata 158.9
Inklinasi 10.0
Bujur nodeu rumonjat 41.0
Argumén peri 281.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

Ari 2011 KF4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.615, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�349276.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]