2011 LY2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2011 LY2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2011/06/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.867
Peri 1.061
Sumbu semi-mayor 1.464
Ékséntrisitas 0.275
Anomali rata-rata 258.3
Inklinasi 12.3
Bujur nodeu rumonjat 74.7
Argumén peri 78.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.2

Ari 2011 LY2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.275, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 200104.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]