2011 OJ45

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2011 OJ45
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2011/07/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1224
Peri 0.810
Sumbu semi-mayor 1017
Ékséntrisitas 0.204
Anomali rata-rata 247.9
Inklinasi 0.7
Bujur nodeu rumonjat 289.0
Argumén peri 135.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.0

Ari 2011 OJ45 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.204, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�205911.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]