2011 SF3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 SF3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2011/09/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.342
Peri 1.090
Sumbu semi-mayor 2.716
Ékséntrisitas 0.599
Anomali rata-rata 116.5
Inklinasi 9.8
Bujur nodeu rumonjat 167.3
Argumén peri 198.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.8

Ari 2011 SF3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.599, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 218110.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]