2011 SH189

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 SH189
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2011/09/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.352
Peri 1.095
Sumbu semi-mayor 1.223
Ékséntrisitas 0.105
Anomali rata-rata 113.2
Inklinasi 5.9
Bujur nodeu rumonjat 182.8
Argumén peri 217.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

Ari 2011 SH189 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.105, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 215194.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]