2011 SK189

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2011 SK189
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2011/09/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.392
Peri 1.113
Sumbu semi-mayor 1.752
Ékséntrisitas 0.365
Anomali rata-rata 203.3
Inklinasi 27.9
Bujur nodeu rumonjat 7.3
Argumén peri 355.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.8

Ari 2011 SK189 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.365, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 211799.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]