2011 SW71

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 SW71
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2011/09/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.524
Peri 1.057
Sumbu semi-mayor 2.290
Ékséntrisitas 0.538
Anomali rata-rata 267.9
Ingklinasi 7.5
Bujur nodeu rumonjat 24.0
Argumén peri 307.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.6

Ari 2011 SW71 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.538, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 218111.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]