2011 UG256

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 UG256
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2011/10/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.648
Peri 1.272
Sumbu semi-mayor 1.960
Ékséntrisitas 0.351
Anomali rata-rata 67.2
Inklinasi 26.2
Bujur nodeu rumonjat 222.7
Argumén peri 132.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.4

Ari 2011 UG256 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.351, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 218121.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]