2011 UJ169

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 UJ169
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2011/10/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.622
Peri 1.039
Sumbu semi-mayor 1.330
Ékséntrisitas 0.219
Anomali rata-rata 298.3
Inklinasi 10.6
Bujur nodeu rumonjat 36.1
Argumén peri 350.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.2

Ari 2011 UJ169 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.219, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 215220.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]