2011 UT

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 UT
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2011/10/17
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3204
Peri 0.945
Sumbu semi-mayor 2074
Ékséntrisitas 0.544
Anomali rata-rata 358.9
Ingklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 19.4
Argumén peri 327.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.0

Ari 2011 UT mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�218114.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]