2011 UU

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 UU
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2011/10/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.024
Peri 1.145
Sumbu semi-mayor 2.584
Ékséntrisitas 0.557
Anomali rata-rata 150.5
Inklinasi 6.8
Bujur nodeu rumonjat 215.7
Argumén peri 175.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2011 UU mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.557, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 215200.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]