2011 VP12

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 VP12
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Morocco Oukaimeden Sky Survey
Tempat kapanggih J43
Tanggal kapanggih 2011/11/15
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.876
Peri 1.086
Sumbu semi-mayor 1.981
Ékséntrisitas 0.452
Anomali rata-rata 30.9
Ingklinasi 8.3
Bujur nodeu rumonjat 238.1
Argumén peri 159.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.0

Ari 2011 VP12 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.452, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 221228.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]