2011 WD

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 WD
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2011/11/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.672
Peri 1.049
Sumbu semi-mayor 1.360
Ékséntrisitas 0.229
Anomali rata-rata 218.0
Inklinasi 5.7
Bujur nodeu rumonjat 234.0
Argumén peri 208.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2011 WD mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.229, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 213803.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]