2011 XC

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 XC
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih 106
Tanggal kapanggih 2011/12/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.425
Peri 1.088
Sumbu semi-mayor 1.256
Ékséntrisitas 0.134
Anomali rata-rata 334.6
Inklinasi 21.6
Bujur nodeu rumonjat 75.7
Argumén peri 63.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

Ari 2011 XC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.134, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 346275.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]