2011 YX62

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2011 YX62
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2011/12/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4845
Peri 0.187
Sumbu semi-mayor 2516
Ékséntrisitas 0.926
Anomali rata-rata 142.4
Inklinasi 8.6
Bujur nodeu rumonjat 82.0
Argumén peri 153.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2011 YX62 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.926, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�216414.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]