2012 BJ11

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2012 BJ11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2012/01/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.452
Peri 1.026
Sumbu semi-mayor 1.739
Ékséntrisitas 0.410
Anomali rata-rata 148.4
Inklinasi 5.1
Bujur nodeu rumonjat 62.8
Argumén peri 90.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.0

Ari 2012 BJ11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.410, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 232607.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]