2012 CR46

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 CR46
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2012/02/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.662
Peri 1.016
Sumbu semi-mayor 1.339
Ékséntrisitas 0.241
Anomali rata-rata 204.6
Inklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 318.7
Argumén peri 196.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.4

Ari 2012 CR46 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.241, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 223113.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]