2012 DP8

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 DP8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2012/02/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.635
Peri 1.054
Sumbu semi-mayor 1.345
Ékséntrisitas 0.216
Anomali rata-rata 43.9
Inklinasi 24.1
Bujur nodeu rumonjat 350.3
Argumén peri 331.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2012 DP8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.216, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 335262.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]