2012 DT60

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 DT60
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/02/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.326
Peri 1.058
Sumbu semi-mayor 1.192
Ékséntrisitas 0.112
Anomali rata-rata 158.0
Inklinasi 7.5
Bujur nodeu rumonjat 353.9
Argumén peri 73.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.1

Ari 2012 DT60 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.112, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 227524.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]