2012 EB2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 EB2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/03/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.538
Peri 1.030
Sumbu semi-mayor 1.784
Ékséntrisitas 0.423
Anomali rata-rata 101.8
Inklinasi 3.9
Bujur nodeu rumonjat 11.3
Argumén peri 177.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.7

Ari 2012 EB2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.423, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 227527.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]