2012 EK8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 EK8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2012/03/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.087
Peri 1.006
Sumbu semi-mayor 2.046
Ékséntrisitas 0.509
Anomali rata-rata 304.2
Inklinasi 9.7
Bujur nodeu rumonjat 1.1
Argumén peri 202.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.8

Ari 2012 EK8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.509, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 226085.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]