2012 EP5

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 EP5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/03/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.727
Peri 1.101
Sumbu semi-mayor 1.414
Ékséntrisitas 0.221
Anomali rata-rata 167.8
Inklinasi 25.9
Bujur nodeu rumonjat 352.3
Argumén peri 77.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.5

Ari 2012 EP5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.221, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 399454.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]