2012 LQ7

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 LQ7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2012/06/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.581
Peri 1.105
Sumbu semi-mayor 2.343
Ékséntrisitas 0.528
Anomali rata-rata 154.7
Inklinasi 10.1
Bujur nodeu rumonjat 89.3
Argumén peri 202.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

Ari 2012 LQ7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.528, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 233490.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]