2012 MG7

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 MG7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/06/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.953
Peri 1.160
Sumbu semi-mayor 1.556
Ékséntrisitas 0.255
Anomali rata-rata 272.2
Inklinasi 13.4
Bujur nodeu rumonjat 277.9
Argumén peri 312.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.0

Ari 2012 MG7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.255, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392392.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]