2012 MK6

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 MK6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2012/06/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.053
Peri 1.235
Sumbu semi-mayor 2.644
Ékséntrisitas 0.533
Anomali rata-rata 78.9
Inklinasi 2.7
Bujur nodeu rumonjat 327.1
Argumén peri 303.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari 2012 MK6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.533, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 377839.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]