2012 MN2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 MN2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2012/06/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.216
Peri 1.213
Sumbu semi-mayor 2.215
Ékséntrisitas 0.452
Anomali rata-rata 189.1
Inklinasi 3.8
Bujur nodeu rumonjat 79.6
Argumén peri 253.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.6

Ari 2012 MN2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.452, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 242006.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]