2012 MY2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 MY2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/06/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.517
Peri 1.003
Sumbu semi-mayor 1.260
Ékséntrisitas 0.204
Anomali rata-rata 224.4
Inklinasi 0.2
Bujur nodeu rumonjat 202.1
Argumén peri 97.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.4

Ari 2012 MY2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.204, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 235402.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]