2012 RJ15

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2012 RJ15
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/09/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1133
Peri 0.883
Sumbu semi-mayor 1008
Ékséntrisitas 0.124
Anomali rata-rata 189.9
Inklinasi 24.8
Bujur nodeu rumonjat 175.9
Argumén peri 320.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.6

Ari 2012 RJ15 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.124, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�240066.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]