2012 UV158

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 UV158
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2012/10/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.028
Peri 1.020
Sumbu semi-mayor 1.524
Ékséntrisitas 0.330
Anomali rata-rata 217.8
Inklinasi 21.6
Bujur nodeu rumonjat 213.2
Argumén peri 161.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.4

Ari 2012 UV158 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.330, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 244093.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]