2012 VH6

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 VH6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2012/11/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.311
Peri 1.169
Sumbu semi-mayor 2.240
Ékséntrisitas 0.478
Anomali rata-rata 177.2
Inklinasi 7.9
Bujur nodeu rumonjat 109.5
Argumén peri 237.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.1

Ari 2012 VH6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.478, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 248928.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]