2012 WC25

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 WC25
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2012/11/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.980
Peri 1.217
Sumbu semi-mayor 2.599
Ékséntrisitas 0.532
Anomali rata-rata 55.3
Inklinasi 12.1
Bujur nodeu rumonjat 60.3
Argumén peri 345.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.6

Ari 2012 WC25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.532, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 248939.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]