2012 XE17

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 XE17
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2012/12/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.872
Peri 1.131
Sumbu semi-mayor 2.501
Ékséntrisitas 0.548
Anomali rata-rata 68.2
Inklinasi 16.3
Bujur nodeu rumonjat 52.7
Argumén peri 25.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.1

Ari 2012 XE17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.548, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 403032.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]