2013 BJ27

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 BJ27
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2013/01/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.812
Peri 1.126
Sumbu semi-mayor 2.469
Ékséntrisitas 0.544
Anomali rata-rata 67.3
Inklinasi 24.7
Bujur nodeu rumonjat 114.8
Argumén peri 11.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.4

Ari 2013 BJ27 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 250185.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]