2013 CF129

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 CF129
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2013/02/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.010
Peri 1.011
Sumbu semi-mayor 2.011
Ékséntrisitas 0.497
Anomali rata-rata 214.9
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 139.7
Argumén peri 5.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2013 CF129 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.497, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 253346.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]