2013 EL89

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2013 EL89
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2013/03/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2924
Peri 0.965
Sumbu semi-mayor 1945
Ékséntrisitas 0.504
Anomali rata-rata 220.1
Inklinasi 0.5
Bujur nodeu rumonjat 184.5
Argumén peri 33.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2013 EL89 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.504, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�292200.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]