2013 EO4

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 EO4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2013/03/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.688
Peri 1.252
Sumbu semi-mayor 1.470
Ékséntrisitas 0.148
Anomali rata-rata 202.5
Inklinasi 11.3
Bujur nodeu rumonjat 158.7
Argumén peri 346.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.9

Ari 2013 éo4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.148, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 260842.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]