2013 ES89

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2013 ES89
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/03/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.176
Peri 1.138
Sumbu semi-mayor 2.657
Ékséntrisitas 0.572
Anomali rata-rata 351.4
Inklinasi 9.9
Bujur nodeu rumonjat 337.9
Argumén peri 277.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

Ari 2013 ES89 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.572, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 272426.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]