2013 GM8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 GM8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2013/04/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.961
Peri 1.257
Sumbu semi-mayor 2.109
Ékséntrisitas 0.404
Anomali rata-rata 206.3
Inklinasi 46.5
Bujur nodeu rumonjat 11.2
Argumén peri 87.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.2

Ari 2013 GM8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.404, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 373533.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]