2013 JZ28

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 JZ28
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/05/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.039
Peri 1.246
Sumbu semi-mayor 2.142
Ékséntrisitas 0.418
Anomali rata-rata 76.0
Inklinasi 7.0
Bujur nodeu rumonjat 108.7
Argumén peri 231.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2013 JZ28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.418, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 263258.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]