2013 LC7

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2013 LC7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2013/06/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2705
Peri 0.307
Sumbu semi-mayor 1506
Ékséntrisitas 0.796
Anomali rata-rata 79.4
Inklinasi 40.2
Bujur nodeu rumonjat 93.7
Argumén peri 298.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

Ari 2013 LC7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.796, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�307075.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]