2013 LX28

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 LX28
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/06/12
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1454
Peri 0.549
Sumbu semi-mayor 1002
Ékséntrisitas 0.452
Anomali rata-rata 291.4
Ingklinasi 50.0
Bujur nodeu rumonjat 76.7
Argumén peri 345.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2013 LX28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.452, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�382707.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]