2013 MP11

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 MP11
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/06/30
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.154
Peri 1.256
Sumbu semi-mayor 2.205
Ékséntrisitas 0.430
Anomali rata-rata 103.3
Ingklinasi 9.1
Bujur nodeu rumonjat 293.6
Argumén peri 341.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2013 MP11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.430, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 271297.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]