2013 OM9

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 OM9
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih J75
Tanggal kapanggih 2013/07/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.961
Peri 1.246
Sumbu semi-mayor 2.604
Ékséntrisitas 0.521
Anomali rata-rata 329.6
Inklinasi 26.1
Bujur nodeu rumonjat 317.0
Argumén peri 67.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

Ari 2013 OM9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.521, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 292202.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]