2013 PV6

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 PV6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Palomar Transient Factory
Tempat kapanggih I41
Tanggal kapanggih 2013/08/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.354
Peri 1.202
Sumbu semi-mayor 2.278
Ékséntrisitas 0.472
Anomali rata-rata 61.0
Inklinasi 6.2
Bujur nodeu rumonjat 182.3
Argumén peri 161.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

Ari 2013 PV6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.472, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409447.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]