2013 QN17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2013 QN17
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/08/30
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.836
Peri 1.089
Sumbu semi-mayor 1.463
Ékséntrisitas 0.255
Anomali rata-rata 92.6
Ingklinasi 12.6
Bujur nodeu rumonjat 334.1
Argumén peri 7.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

Ari 2013 QN17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.255, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 273990.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]