2014 AA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 AA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/01/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1403
Peri 0.918
Sumbu semi-mayor 1161
Ékséntrisitas 0.209
Anomali rata-rata 278.3
Inklinasi 1.4
Bujur nodeu rumonjat 101.7
Argumén peri 52.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 30.9

Ari 2014 AA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.209, sedengkeun magnitudo mutlakna 30.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�279504.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]