2014 DX110

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 DX110
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/02/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3573
Peri 0.826
Sumbu semi-mayor 2199
Ékséntrisitas 0.625
Anomali rata-rata 14.7
Inklinasi 5.7
Bujur nodeu rumonjat 163.8
Argumén peri 56.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.7

Ari 2014 DX110 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.625, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�286765.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]